Adatvédelmi tájékoztató - CLARFLEX BARKÁCSBOLT Csiszolástechnika - WebShop

Nyitvatartás: H-Cs: 8 - 15:30  |  P: 8 - 15:00
Nyitvatartás: H-Cs: 8 - 15:30  |  P: 8 - 15:00  |  Sz-V: Zárva
Nyitvatartás: H-Cs: 8:00 - 15:30  |  P: 8:00 - 15:00  |  Sz-V: Zárva
H-1195 Budapest, Ady Endre út 144   |   Tel/Fax: +36 1 261-1162; +36 1 282-8781
Nyitvatartás: H-Cs: 8:00 - 15:30  |  P: 8:00 - 15:00  |  Sz-V: Zárva
Nyitvatartás H-Cs: 8:00 - 15:30 | P: 8:00 - 15:00 | Sz-V: Zárva
H-1195 Budapest, Ady Endre út 144   |   Tel/Fax: +36 1 261-1162; +36 1 282-8781
MENÜ
Nyitvatartás H-Cs: 8:00 - 15:30 | P: 8:00 - 15:00 | Sz-V: Zárva
Tartalomhoz ugrás

Adatvédelmi tájékoztató személyes adatok kezeléséről a weboldal használata során


BEVEZETÉS
Nagy hangsúlyt fektetünk az Ön adatainak titkos kezelésére és védelmére. Az alábbiakban szeretnénk ismertetni, hogy milyen adatokat  kezelünk, mikor és milyen célból és milyen jogi alappal. Szeretnénk elmagyarázni Önnek, hogyan működnek a szolgáltatásaink, és milyen módon  garantáljuk az Ön személyes adatainak a védelmét. A GDPR 4. Cikkének (1) pontja szerint a személyes adat bármely, azonosított vagy azonosítható természetes személyhez kapcsolódó információ. Az azonosítható személy  olyan természetes személy, aki közvetlenül vagy közvetetten azonosítható. Ebben a tárgyban a GDPR 4. cikke (1) pontjában talál további információkat. Ezt az Adatvédelmi Szabályzatot bármikor meg lehet jeleníteni, le lehet menteni és ki lehet nyomtatni. Amennyiben megadjuk a törvényes célunkat vagy egy harmadik fél törvényes célját (a  GDPR 6. Cikkének (1) pontja) mint a személyes adatok kezelésének a jogalapját, Önt megilleti a tiltakozás joga a GDPR 21. Cikke alapján:
A GDPR 21. cikke alapján Ön bármikor jogosult tiltakozni személyes adatainak kezelése ellen. Ezt követően nem kezeljük tovább a személyes adatokat közvetlen üzletszerzés vagy azzal kapcsolatos profilalkotás céljából. Emellett tiltakozás benyújtása esetén semmilyen más céllal nem kezeljük az Ön személyes adatait, kivéve ha az adatkezelést olyan kényszerítő erejű törvényes okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy  amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak (lásd a GDPR 21. cikk (1) pontját, az úgynevezett „tiltakozáshoz való korlátozott jog”). Ebben az esetben Önnek indokolnia kell a tiltakozását, az adott helyzettel kapcsolatos okokkal. Ha a személyes adatok kezelésére a 89. cikk (1) bekezdésének megfelelően tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból kerül  sor, Ön jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból tiltakozhasson az Önre vonatkozó személyes adatok kezelése ellen, kivéve, ha az adatkezelésre közérdekű okból végzett feladat végrehajtása érdekében van szükség (lásd GDPR 21. cikk (6) bekezdés).


ADATKEZELŐ
A személyes adatok kezeléséért felelős adatkezelő a GDPR 4. cikk (7) pontja alapján:
Clarflex - H-1195 Budapest, Ady Endre út 144.


ADATVÉDELMI KAPCSOLATTARTÓ:
Ha kérdései lennének személyes adatai kezelésével vagy az adatvédelemhez fűződő jogaival kapcsolatosan, kérjük, itt tegye fel azokat:

Sárfi Géza EV.

H-1195 Budapest, Ady Endre út 144.
Tel: +36 1 261-1162; +36 1 282-8781
Email: clarflexweb@gmail.com


NAPLÓFÁJLOK
Valahányszor Ön felkeresi a weboldalunkat, automatikusan adatokat és információkat gyűjtünk az Ön eszközének a rendszeréről, amelyeket úgynevezett szerver naplófájlokban tárolunk. Ezek az adatok olyan információk, amelyek egy azonosított vagy azonosítható természetes személyhez kapcsolódnak (a továbbiakban: a webhely használója).
Az adatokat az Ön böngészője automatikusan átadja, amikor ellátogat a weboldalunkra.
Ez a következő információkat foglalja magában:
  • Az időpont, amikor ellátogatott a weboldalunkra (a hosting szolgáltató szerveréhez intézett kérés),
  • Annak a weboldalnak az URL címe, ahonnan elérte a mi weboldalunkat.
  • Az operációs rendszer, amit Ön használ,
  • Az Ön által használt böngésző típusa és verziója.
  • Az Ön számítógépének IP címe.
Ennek a feldolgozásnak az a célja, hogy a weboldalunkat elérhetővé tegye az Ön eszközéről, és hogy a weboldalunk helyesen jelenjen meg az Ön eszközén, illetve a böngészőjében. Az adatokat felhasználjuk a weboldal optimalizálására és az informatikai rendszerünk biztonsága érdekében is.
Az adatokat statisztikai célokra használjuk. A felhasználói magatartás statisztikai elemzése egyebek mellett lehetővé teszi számunkra a reagálást és a kínálatunk optimalizálását, illetve a biztonsággal kapcsolatos események azonosítását. A statisztikai célra történő feldolgozás nem személyes, hanem összesített adatokat eredményez. Ezeket az eredményeket, illetve a személyes adatokat nem használják fel olyan intézkedések vagy döntések alátámasztására, amelyek egy meghatározott természetes személyt érintenek. Az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. Cikk (1) f) pontja. Törvényes érdekünk fűződik ahhoz, hogy az Ön böngészőjéhez egy technikailag jól  működő weboldalt kínáljunk, és lehetővé tegyük az Ön számára a szerverünk és az Ön végberendezése közötti kommunikációt. Ez utóbbi esetben technikai okokból mindenképpen kezelnünk kell az Ön IP címét. Törvényes érdekünk fűződik a statisztikai célú adatkezeléshez azzal a céllal, hogy tovább tudjuk optimalizálni a weboldalt az Ön böngészőjéhez, és garantálni tudjuk a rendszerünk biztonságát. A kezelt információkat csak addig tároljuk, amíg azok szükségesek a kívánt cél eléréséhez, vagy amíg a jogszabályok előírják.


TILTAKOZÁS JOGA
Önt megilleti a tiltakozás joga. Ön korlátozhatja vagy teljesen megtilthatja sütik beállítását a böngészője beállításaiban. Azt is beállíthatja, hogy a sütik automatikusan törlődjenek, amikor bezárja a böngészőablakot. Ön bármikor elküldheti nekünk a tiltakozását, illetve tájékoztathat minket arról (pl. e-mailben az clarflex(@)t-online.hu címre). A személyes adatok megadását sem jogszabály, sem szerződés nem írja  elő, és nem szükséges szerződés megkötéséhez sem. Önt sem terheli semmiféle kötelezettség személyes adatainak megadására. Ha azonban nem adja meg ezeket az információkat, előfordulhat, hogy nem fogja tudni használni a weboldalunkat, vagy nem tudja teljesen kihasználni annak minden funkcióját.


SÜTIK
Sütiket (cookie-kat) csak a legszükségesebb mértékig alkalmazunk. Az ezzel kapcsolatos biztonsági intézkedéseket a Sütikezelési szabályzat tartalmazza.


TÁJÉKOZTATÁS A GOOGLE SZOLGÁLTATÁSAIRÓL
A Google Inc. (“Google”), 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA  94043, USA többféle szolgáltatását is felhasználjuk. Az Adatvédelmi Szabályzatunk tartalmaz további részletes információkat azokról a  konkrét Google szolgáltatásokról, amelyeket felhasználunk a weboldalunkon. A Google szolgáltatások integrálásával a Google információkat gyűjthet és kezelhet (beleértve személyes adatokat is). Nem lehet kizárni, hogy a Google is továbbítja az információkat egy  harmadik országban található szerverre. Amint az látható a Google  Adatvédelmi Pajzs tanúsítványából (lásd  https://www.privacyshield.gov/list a “Google” keresőszó alatt), A Google  elkötelezte magát arra, hogy eleget tegyen az EU-USA Adatvédelmi Pajzs  Keretrendszernek illetve a Svájc-USA Adatvédelmi Pajzs Keretrendszernek  az EU tagállamaiból és Svájcból származó adatok begyűjtésére,  felhasználására és tárolására vonatkozóan. A Google, így a Google LLC és  annak az Egyesült Államokbeli 100%-os tulajdonú leányvállalatai, tanúsítvánnyal rendelkezik arról, hogy megfelel az Adatvédelmi Pajzs  alapelveinek. Ezzel kapcsolatban itt talál további információkat: https://policies.google.com/ privacy/frameworks/
Nekünk nincs arra  befolyásunk, hogy a Google ténylegesen milyen adatokat gyűjt és kezel. A Google azonban azt közölte, hogy a következő információk (beleértve a  személyes adatokat is) kezelhetők:
  • Naplózott adatok (különösen az IP címek)
  • Helyalapú információk
  • Egyedi azonosító számok
  • Sütik és hasonló technológiák
Ha Ön bejelentkezett a Google Fiókjába, a Google hozzáadhatja a kezelt információkat az Ön fiókjához és azokat személyes információkként kezelheti, az Ön fiókbeállításainak megfelelően, beleértve a következőket: https://policies.google.com/ privacy/partners/
A Google ennek érdekében egyebek mellett a következőket végzi:
Összevonhatjuk az egy szolgáltatásból származó személyes adatokat más Google szolgáltatásokból származó információkkal, így személyes adatokkal is. Ez megkönnyíti az Ön számára tartalom megosztását  barátaival és ismerőseivel.
Úgy akadályozhatja meg ezeknek az információknak a közvetlen hozzáadását, hogy kijelentkezik a Google fiókjából, vagy a megfelelő fiókbeállításokat használja a Google fiókjában. Ön megakadályozhatja a sütik telepítését - azokét, amelyeket a Google állít be - azzal, hogy elvégzi a megfelelő módosításokat a böngészőjében, de kérjük, vegye figyelembe, hogy ha így tesz, nem biztos, hogy teljes mértékben ki tudja használni ennek a weboldalnak az összes szolgáltatását. A Google adatvédelmi politikájában talál további tájékoztatást, amely itt érhető el: https://www.google.com/ policies/privacy/

Ha többet szeretne megtudni a Google adatvédelmi preferenciáiról: https://privacy.google.com/take-control.html


GOOGLE ANALYTICS
A Google Analytics-et használjuk, amely a Google Inc. (“Google”), 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA webes elemző szolgáltatása. A Google Analytics az úgynevezett „sütiket” használja, ezek olyan, az Ön számítógépén tárolt szövegfájlok, amelyek megkönnyítik az Ön webhely-használati szokásainak elemzését. A Google Analytics úgynevezett webes jelzőket (láthatatlan grafikus elemeket) is használ. Ezek a webes jelzők lehetővé teszik olyan információk kiértékelését,  mint például a látogatói forgalom ezeken az oldalakon. A sütik és webes  jelzők által a weboldalainkról generált információkat (beleértve a felhasználók IP címét is) a Google egy kiszolgáló gépre továbbítja, illetve ott tárolja, elsősorban az USA-ban, vagy más harmadik országokban. Ezeket az információkat a Google továbbadhatja szerződéses partnereinek. A Google a következő típusú adatokat kezeli:
  • Online azonosítók (beleértve a süti azonosítókat is)
  • IP cím
  • Eszközazonosítók
Részletes tájékoztatást talál a kezelt információkról a https://policies.google.com/ privacy#infocollect weboldalon, a „Szolgáltatásaink használata során begyűjtött információk” cím alatt, illetve itt: https://privacy.google.com/ businesses/adsservices

A Google Analytics-et kizárólag aktivált IP névtelenítéssel használjuk („az IP névtelenítése”). Ez azt jelenti, hogy az Ön IP címét a Google először lerövidíti az Európai Unió tagállamaiban, vagy más olyan államokban, amelyek részesesei az Európai Gazdasági Térséget megalapító egyezménynek. A teljes IP címet csak kivételes esetekben továbbítják egy USA-beli Google szerverre és ott rövidítik le. Ezen túlmenően a Google-lel megállapodást kötöttünk adatfeldolgozási tevékenységre, a Google Analytics használatával (a GDPR 28. cikke). A Google ezeket az adatokat a mi nevünkben kezeli, hogy kiértékelje, Ön miként használja a weboldalt, jelentéseket készítsen a weboldalon folytatott tevékenységekről a részünkre és más, a weboldalon folytatott tevékenységről és az internet használatáról szóló szolgáltatásokat nyújtson nekünk. A Google ezeket az információkat jogszabályi kötelezés esetén átadhatja harmadik feleknek abban a mértékben, amennyiben ezek a harmadik felek az adatokat a Google nevében dolgozzák fel. A Google Analytics integrálása révén elemezhetjük a felhasználói magatartást a weboldalunkon és reagálhatunk rá. Ezáltal folyamatosan javíthatjuk a szolgáltatásainkat. A személyes adatok itt leírtak szerinti kezelésének a jogalapja a GDPR 6. Cikk (1) (f) pontja. Itt a jogos és törvényes érdekünk abban áll, hogy a fent leírt funkciók révén nagy mértékben javítani tudjuk a kínálatunkat. A felhasználói magatartás statisztikai elemzése révén különösen is képesek vagyunk arra, hogy reagáljunk és optimalizáljuk a kínálatunkat az érdeklődésünknek megfelelően. Az adatfeldolgozási szerződés keretében a Google jogosult alvállalkozókat  is igénybe venni. Ezeknek az alvállalkozóknak a felsorolása itt  található:

https://privacy.google.com/ businesses/subprocessors


TILTAKOZÁS JOGA
Önt megilleti a tiltakozás joga. Azzal akadályozhatja meg, hogy a Google kezelje az adatait, hogy az alábbi linken letölti és telepíti a következő böngésző plug-int: https://tools.google.com/ dlpage/gaoptout. Azzal is meg tudja akadályozni a webes jelzők általi adatgyűjtést, hogy letölti és telepíti a böngészője számára elérhető bővítményt a  következő linkről: https://adblockplus.org/. Megakadályozhatja a sütik telepítését azzal, hogy elvégzi a megfelelő beállításokat a böngészőjében, de tudnia kell, hogy ebben az esetben, nem biztos, hogy teljes mértékben ki tudja használni ennek a weboldalnak az összes szolgáltatását.
A kezelt információkat 26 hónapig tárolják, majd automatikusan törlik a megőrzési idő leteltét követően.

A Google Analytics-szel kapcsolatos adatkezelésről a Google Adatvédelmi Szabályzatában talál további információkat: https://support.google.com/ analytics/answer/6004245. Itt tudhat meg többet a Google adatvédelmi beállításairól https://privacy.google.com/ take-control.html?categories_activeEl=sign-in.


REGISZTRÁCIÓ ESETÉN

1. A kezelt adatok köre regisztráció esetén: név, cégnév, cím, e-mail cím, telefonszám.
2. Az adatkérés célja a vásárló valódiságának és jogosultságának ellenőrzése.
3. Az adatok címzettjei (akik megismerhetik az adatokat) regisztráció esetén: a weboladal üzemeltetője.
4. Az adatkezelés időtartama regisztráció esetén: az érintett kérelmére történő törlésig.
Adatkezeléssel kapcsolatos panaszával közvetlenül a hatósághoz is fordulhat:
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.
telefon: +36-1-391-1400

e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

honlap: www.naih.hu

Vissza a tartalomhoz